Клетвата на Скотје – ПРЕМИЕРА 20.12.2021

 • Работена според Fools од Нил Сајмон
 • Режисер и избор на музика: Синиша Евтимов
 • Драматург: Дарко Спасов
 • Адаптација: Синиша Евтимов и актерската екипа
 • Сценограф и костимограф: Александар Ношпал
 • Асистент на сценограф: Милан Несторов
 • Асистент на костимограф: Ивана Каранфиловска-Угуровска

Играат:

 • Ѓорѓи Делчев – учителот: Атанас Атанасовски
 • Доктор Хелекс – премиерот: Валентин Костадиновски-Тино
 • Госпоџа Мадам – министерка за уносен бизнис: Столе Мицов
 • Госпоѓица Нутела Хелекс: Ева Скендеровска
 • Шила прави што сака – кралот: Илија Илиоски
 • Федекс – министер за информации од секаков тип: Тони Денковски
 • Овчар Овчаров – министер за пречеци и чочеци: Жарко Димоски
 • Афтер – министер за добро расположение: Сергеј Димовски
 • Ролекс – министер за време: Виктор Арсов
 • Советникот: Јаков Спасов