Театар Комедија Скопје на меѓународната сцена

Првиот мјузикл во НУ „Театар Kомедија“ – „Боливуд“, во режија на Наташа Поплавска, на 29-ти Ноември 2021 г. гостуваше на 17 издание на Меѓународниот фестивал на актерот во Никшиќ, Црна Гора.

Мјузиклот „Боливуд” премиерно беше изведен во Ноември 2019 г. во Театар Комедија и по непредвидената пауза заради пандемијата, „Боливуд” месецов се врати на сцената на Театар Комедија каде редовно се игра.
Во претставата играат актерите на Театар Комедија: Жаклина Стефковска, Атанас Атанасовски, Жаклина Петровска, Жарко Димоски, Ева Скендеровска, Миа Кантарџиева и Сергеј Димовски.
Автор на текстот е Маја Пелевиќ, музиката е на Огнен Анастасовски, кореографијата и костимографијата е на Наташа Поплавска, сценографијата и видео анимацијата на Емил Петров, а светло дизајнот на Милчо Александров. Преводот на текстот и препевот на сонговите го направија Наташа Илијевска и Наташа Поплавска.