Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Александар Михајловски

Роден на 15.09.1990 год. во Скопје.

 

ОБРАЗОВАНИЕ:

 •  Дипломиран актер во класа на проф. Владимир Милчин – Факултет за драмски уметности – Скопје

 

УЛОГИ ВО ТЕАТАР:

 • Филинт- „Мизантроп“ (Ж.Б.П.Молиер), режија: Ана Вукотиќ, Театар Комедија, 2018
 • Еди – „Мама миа“ режија: Наташа Поплавска, МНТ – Скопје, 2017
 • Ненад Милосављевиќ – „Жена ми се вика борис“ (Рафи Шарт), режија: Синиша Евтимов, Театар Комедија, 2017
 • Деметар„Сон  на летната ноќ“ (В. Шекспир), режија: Андреј Цветановски, Театар Комедија, 2017
 • Нино – „Ничија земја“, адаптација и режија: Александар Морфов, МНТ – Скопје, 2017
 • Аладин – „Авантурите на Аладин“, режија: Бојан Трифуновски, МНТ – Скопје, 2017
 • Силјан  – „Силјан Штркот шанца“ (Дејан Дуковски), режија: Срѓан Јанаќиевиќ, МНТ – Скопје, 2016
 • Сарториус – „Соларис“, режија: Андри Жолдак, МНТ – Скопје, 2016
 • Фред Кејсли, Арон, Доктор и Хари – „Чикаго“ (Боб Фоси, Фред Еб и Џон Кандер), мјузикл, режија: Наташа Поплавска, МНТ – Скопје, 2016
 • Костја – „Животот е прекрасен“, режија: Александар Морфов, МНТ – Скопје, 2016
 • Актер – „Тероризам“, режија: Јордан Симонов, МНТ – Скопје, 2015
 • Неродените децасреќите – „Сината птица“ режија: Златко Славенски, МНТ – Скопје, 2014
 • Исус „Електра“, режија: Андри Жолдак, МНТ – Скопје, 2014
 • Хор – „Вечната куќа“, режија: Дејан Пројковски, МНТ – Скопје, 2013
 • „Темнината ѝ прилега на Електра“, режија: Наташа Поплавска

 

УЛОГИ ВО ФИЛМ:

 • Ацо – „Ослободување на Скопје“ (Душан Јовановиќ и Раде Шербеџија), долгометражен филм, режија: Раде Шербеџија, 2016
 • Мето  – „Карма“ (краток игран филм), режија:  Владимир Митревски–Ѓуле, продукција „Круг филм“, 2015
 • Кецко  – „Роденден“ (краток игран филм), режија: Косара Митиќ, продукција „Сектор филм“, 2016

 

НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА:

 • „Златна бубамара на популарноста“ – Млад актер на годината (2016) за улогата на Силјан Штркот во претставата „Силјан Штркот шанца“ во режија на Срѓан Јанакиевиќ, 2017

Александар Михајловски може да го гледате во следниве претстави од репертоарот на Театар Комедија: