Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Ева Скендеровска

Родена на 14.03.1990 во Скопје, Македонија.

 

ОБРАЗОВАНИЕ:

 • Универзитет за аудиовизуелни уметности EСРА – Скопје, актерска игра во класа на проф. Петар Темелковски и проф. Роберт Вељановски, 2011 година

 

УЛОГИ ВО ТЕАТАР:

 • Галаба Рубен - „Не сега, драга“ (Реј Куни), режија: Коле Ангеловски, Театар Комедија, 2018
 • Соња Топкарева – „Жена ми се вика Борис“ (Рафи Шарт), режија: Синиша Евтимов, Театар Комедија, 2017
 • Јована, Наталија Степановна„Бракот е брак“ (според „Просидба“ од А. П. Чехов), режија: Теа Беговска, Театар Комедија, 2017
 • Елена  – ,,Сон на летната ноќ“ (Вилијам Шекспир), режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2017
 • Неда – ,,Трудна Приказна“  (Благица Секулоска), режија: Лидија Дедовиќ; Театар Комедија, 2017
 • Елизавета Бам, Ева – „Случајот Хармс“ (Данил Хармс), режија: Дино Мустафиќ; Театар Комедија, 2016
 • Првата невеста – „Господарот на кукавицата“ (Венко Андоновски),
  режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2015
 • Мирина – „Лисистрата“ (Аристофан), режија: Наташа Поплавска; Театар Комедија, 2014
 • Панкерката, Јула сточарката – „Чувството на брадата“ (Ксенија Драгунска), режија: Борис Лијешевиќ, Театар Комедија, 2014
 • Маргарет, Хера – „Многу врева за ништо“ (Вилијам Шекспир), режија: Дејан Пројковски; Театар Комедија, 2014
 • Офелија – „Хамлет во пикантен сос“ (Алдо Николај), режија: Александра Кардалевска; Театар Комедија, 2013
 • Нини – „Ах, љубов моја“ (Коле Ангеловски), режија: Коле Ангеловски; Театар Комедија, 2012
 • Девојчето – „Падот на Масада“ (Венко Андоновски), режија: Димче Николовски, Драмски театар, Скопје, 2013
 • Лу – „Олово на перница“ (Венко Андоновски), режија: Димче Николовски, Драмски театар, Скопје, 2012
 • Антигона – „Митот за Креонт“ (Софокле),  режија: Димче Николовски; Драмски театар – Скопје, 2011
 • Љупка – „Оркестар Титаник“ (Славомир Мрожек) – дипломска претстава, режија: Роберт Велјановски; Академска сцена УАВУ ЕСРА, 2011
 • Софија Баргер – „Баал“ (Бертолд Брехт), режија: Мартин Кочовски; Драмски театар – Скопје, 2011
 • Дадилката – „Владимир и Косара“ (Загорка Поп Антовска), режија: Слободан Милатовиќ, Културен центар Бар, 2010
 • Нимфа – „Троил и Кресида“ (В. Шекспир), режија: Љубиша Ристиќ, МНТ – Скопје 2009

 

Ева Скендеровска може да ја гледате во следниве претстави од репертоарот на Театар Комедија: