Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Илија Илиоски

Роден на 21.09.1988 година во Скопје.

 

ОБРАЗОВАНИЕ:

 • Универзитет за аудиовизуелни уметности EСРА – Скопје, актерска игра во класа на проф. Петар Темелковски и проф. Роберт Вељановски, 2011 година

 

УЛОГИ ВО ТЕАТАР:

 • Акаст - „Мизантроп“ (Ж.Б.П.Молиер), режија: Ана Вукотиќ, Театар Комедија, 2018
 • Лука – „Мечка“ (А. П. Чехов), режија: Димче Николовски; Театар Комедија, Скопје,
 • Туткун – „Сон на летната ноќ“ (Вилијам Шекспир), режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, Скопје, 2017
 • Досе – ,,Трудна Приказна“ (Благица Секулоска), режија: Лидија Дедовиќ; Театар Комедија, 2017
 • Хармс – „Случајот Хармс“; режија: Дино Мустафиќ, Театар Комедија, Скопје, 2016
 • Касап – „Вардарски пастуви“, режија: Синиша Евтимов; Театар Комедија, Скопје, 2016
 • Аранѓелче – „Господарот на кукавицата“ (Венко Андоновски),
  режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2015
 • АА/ХХ – „Емигранти“ (Славомир Морзак), режија: Димче Николовски; Театар „Енох“, 2016
 • Тони – „Име“ (Александар де ла Пателие и Матје Делапорт), режија: Нени Делместре; Театар Комедија, 2015
 • Федрија – „Лисистрата“ (Аристофан), режија: Наташа Поплавска; Театар Комедија, 2014
 • Јура Липшиц – „Чувството на брадата“ (Ксенија Драгунска), режија: Борис Лијешевиќ, Театар Комедија, 2014
 • Борачио – „Многу врева за ништо“ (Вилијам Шекспир), режија: Дејан Пројковски; Театар Комедија, 2014
 • Лејн – „Важно е да се викаш Ернест“ (Оскар Вајлд), режија: Ирена Стеријовска; Театар Комедија, 2014
 • Клавди/Актерот – „Хамлет во пикантен сос“ (Алдо Николај), режија: Александра Кардалевска; Театар Комедија, 2013
 • Болен Дојчин – „Лет над кандидатското гнездо“ (Блаже Миневски), режија: Андреј Цветановски; Tеатар Комедија, 2013
 • Беседникот – „За секого има по една... (Венко Андоновски), режија: Владлен Александров; Театар Комедија, 2012

 

 ТВ И ФИЛМСКИ УЛОГИ:

 • Петар – „Вистински приказни“ (серија за деца), режија: Кузман Кузмановски, МРТВ
 • „Македонски народни приказни“, ТВ серија
 • „Тврдокорни“, режија: Миле Гроздановски, МРТВ, 2013 

 

Илија Илиоски може да го гледате во следниве претстави од репертоарот на Театар Комедија: