Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

КРИСТИНА ЛАСОВСКА

Родена на 28.04.1989 г. во Штип, Р. Македонија.

 

ОБРАЗОВАНИЕ:

 • Факултет за драмски уметности – Скопје, во класа на Владо Цветановски и Мими Таневска, 2012 година.

 

УЛОГИ ВО ТЕАТАР:

 • Медицинската сестра и Ерна„Викенд на мртовци“ (Миле Поповски), режија: Ѓорѓи Ризески, НУ Театар Комедија – Скопје, 2018
 • Собарката Марија и рецепционерката - „Не сега, драга“ (Реј Куни), режија: Коле Ангеловски, Театар Комедија, 2018
 • Третата невеста (Хрватката)„Господарот на кукавицата“ (Венко Андоновски), режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2015
 • Ана Перчин – „Име“ (Александар де ла Пателие и Матје Делапорт), режија: Нени Делместре; Театар Комедија, 2015
 • Исмена – „Лисистрата“ (Аристофан), режија: Наташа Поплавска; Театар Комедија, 2014
 • Писателката – „Чувството на брадата“ (Ксенија Драгунска), режија: Борис Лијешевиќ; Театар Комедија, 2014
 • Беатриче „Многу врева за ништо“ (Вилијам Шекспир), режија: Дејан Пројковски; Театар Комедија, 2014
 • Сесил Карду – „Важно е да се викаш Ернест“ (Оскар Вајлд), режија: Ирена Стеријовска; Театар Комедија, 2014
 • Габриела – „Стјуардеси“ (Марк Камолети), режија: Синиша Евтимов; Театар Комедија, 2013
 • Магда – „Вејка на ветрот“ (Коле Чашуле), режија: Ирена Стеријовска; Драмски театар (копродукција со Театар Фабрика), 2013
 • Инге – „Хамлет во пикантен сос“ (Алдо Николај), режија: Александра Кардалевска; Театар Комедија, 2013
 • Евгенија Борсадила – „Лет над кандидатското гнездо“ (Блаже Миневски), режија: Андреј Цветановски; Tеатар Комедија, 2013
 • Арина – „Женидба“ (Н. В. Гогољ), режија: Дејан Пројковски; Театар Комедија, 2012
 • Слатката девојка – „Вртелешка“, режија: Ирена Стеријовска, Хана Миленковска, Андреј Цветановски, Иван Манасковски, Теа Беговска; ментор: Дејан Пројковски, НУ Драмски театар,  Скопје, 2012
 • Нини, Мариче – „Ах, љубов моја“, режија: Коле Ангеловски; Театар Комедија,  Скопје, 2012
 • Хорот – „Митот за Креонт“, режија: Димитар Николовски; Драмски театар,  Скопје, 2011
 • „Сувенир“ – истражувачки театар „Ателјекончон“ од Бергамо – Италија, режија: Андреа Бенаглио (театарска работилница во склоп на фестивалот Охридско културно лето), 2011
 • Втората ќерка, лесната девојка, првата субрета, калуѓерката и едно дете – „Дон Жуан се враќа од војна“ (Еден Фон Хорват), режија: Владо Цветановски,  дипломска претстава, академска сцена ФДУ Скопје, 2011
 • Малечката – „Роберто Зуко“, режија: Ирена Стеријовска, продукција: дискотека Б2 (алтернативен театар), Скопје, 2011
 • Ања – „Вишновата градина“ (А. П. Чехов),  режија: Трајче Георгиев, МНТ – Скопје, 2010
 • Хорот – „Троил и Кресида“ (В. Шекспир), режија: Љубиша Ристиќ; МНТ – Скопје 2009
 • Ќерката – „Досие Стриндберг“, режија: Владо Цветановски; Театар „Антон Панов“ – Струмица, 2009

 

ТВ И ФИЛМСКИ УЛОГИ:

 • Мариче – „Ах, љубов моја“ (мини ТВ серија), режија: Коле Ангеловски, 2017
 • Мариче – „Ах, љубов моја“ (игран филм), режија: Коле Ангеловски, 2017
 • Новинарката – „Кузман Јосифовски Питу“ (документарен филм), режија: Александар Русјаков, 2015
 • ,,Осмели се – направи го првиот чекор“ – реклама (Кампања за поттикнување и развој на претприемачкиот дух), 2013

Кристина Ласовска може да ја гледате во следниве претстави од репертоарот на Театар Комедија: