Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
НОВО ФОАЈЕ И НОВА ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЈА ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА СЕЗОНА ВО ТЕАТАР КОМЕДИЈА
НОВО ФОАЈЕ И НОВА ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЈА ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА СЕЗОНА ВО ТЕАТАР КОМЕДИЈА
„ЗА ЉУБОВТА НА ЧОВЕКОМРЗЕЦОТ ИЛИ ЗА ОМРАЗАТА НА ЧОВЕКОЉУБЕЦОТ“
„ЗА ЉУБОВТА НА ЧОВЕКОМРЗЕЦОТ ИЛИ ЗА ОМРАЗАТА НА ЧОВЕКОЉУБЕЦОТ“

Сашо Ристовски е в. д. директор на Театар Комедија.

Роден е 21.02.1980 година во Скопје.

Дипломирал на Нов бугарски универзитет – Софија, Република Бугарија.

На 17 ноември 2017 од страна на Министерството за култура на Република Македонија е назначен за в. д. директор на НУ Театар Комедија.

Од  5 јуни до 1 октомври е советник во Кабинетот на Министерот без ресор задолжен за дијаспората Едмонд Адеми во Владата на Република Македонија.

Од  4 август 2017 година е член на ансамблот на НУ Театар Комедија Скопје.

Во периодот 2013-2017 година е член на ансамблот на Охридскиот театар – НУ Центар за култура „Григор Прличев“ – Охрид.

Од 2004 е еден  од основачите на  приватниот театар Театар Крик Скопје.

Има остварено над 50-тина театарски улоги како во националните установи така и на независната и алтернативна театарска сцена.

Има остварено над стотина улоги во ТВ серии, а има снимано и за продукцијата на ХТВ во Република Хрватска.

Семинар за осознавање на телото и движење, Театар Бонд – САД, 2002, Театар на народностите и Театар Боеми – Скопје.

Акција за граѓанство преку театар – фасилитатор по драмска и танцова работилница, 2002, НВО Крик, Италија и Детска амбасада – Меѓаши.

Има посетувано низа семинари и работилници за менаџмент во културата.

 

Сашо Ристовски може да го гледате во следниве претстави  од репертоарот на Театар Комедија: