Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Столе Мицов

Роден на 13.12.1989 во Штип, Македонија.

 

ОБРАЗОВАНИЕ:

• Факултет за драмски уметности – Скопје, во класа на Зоја Бузалковска, 2014 година.

 

УЛОГИ ВО ТЕАТАР:

 • Цанде - „Викенд на мртовци“ (Миле Поповски), режија: Ѓорѓи Ризески, НУ Театар Комедија – Скопје, 2018
 • Оронт - „Мизантроп“ (Ж.Б.П.Молиер), режија: Ана Вукотиќ, Театар Комедија, 2018
 • Јован Топкарев – „Жена ми се вика Борис“ (Рафи Шарт), режија: Синиша Евтимов, Театар Комедија, 2017
 • Стефан-Штеф, Ломов – „Бракот е брак“ (според „Просидба“ од А. П. Чехов), режија: Теа Беговска, Театар Комедија, 2017
 • Коле Мотало, Пирам, Ромео – ,,Сон на летната ноќ“ (Вилијам Шекспир), режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2017
 • Христов – ,,Трудна Приказна“ (Благица Секулоска), режија: Лидија Дедовиќ; Театар Комедија, 2017
 • Актер, попот – „Случајот Хармс“ (Данил Хармс), режија: Дино Мустафиќ; Театар Комедија, 2016
 • Лепи – „Вардарски пастуви“, режија: Синиша Евтимов; Театар Комедија, Скопје, 2016
 • Косте – „Господарот на кукавицата“ (Венко Андоновски), режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2015
 • Миша – „Нешто пропуштаме“ (Горјан Милошевски), режија: Бојан Трифуновски; Театар Комедија, 2015
 • Седум машки лика – „Лизелота“, режија: Саша Нацевски, продукција: Дом на култура – Виница, 2014
 • „Илузија-Зуко“ (дипломска претстава), режија: Зоја Бузалковска, ФДУ, 2014

 

Столе Мицов може да го гледате во следниве претстави од репертоарот на Театар Комедија: