Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Тања Мицков

 

ОБРАЗОВАНИЕ:

 • Дипломиран актер на Националната академија за театарска и филмска уметност „Крсто Сарафов“ – Софија, Р. Бугарија, 2006 година.

 

УЛОГИ ВО ТЕАТАР:

 • Титанија – ,,Сон на летната ноќ“ (Вилијам Шекспир), режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2017
 • Мојца – „Господарот на кукавицата“ (Венко Андоновски), режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2015
 • Андреа – „Нешто пропуштаме“ (Горјан Милошевски), режија: Бојан Трифуновски; Театар Комедија, 2015
 • Призам - „Важно е да се викаш Ернест“ (Оскар Вајлд), режија: Ирена Стеријовска; Театар Комедија, 2014
 • Грета – „Стјуардеси“ (Марк Камолети), режија: Синиша Евтимов; Театар Комедија, 2013
 • Офелија – „Хамлет во пикантен сос“ (Алдо Николај), режија: Александра Кардалевска; Театар Комедија, 2013
 • Сирма – „Лет над кандидатското гнездо“ (Блаже Миневски), режија: Андреј Цветановски; Tеатар Комедија, 2013
 • Во периодот 2010-2013 е актерка во Државниот сатиричен театар „Алеко Константинов – Сатирата“, Софија, каде што има играно во следниве претстави:
 • „Карневал“ (Камен Донев), режија: Камен Донев;
 • „И најмудриот си е малку прост“ (Островски), режија: И. Урумов;
 • „Грешната лубов на Зоографа Захари“, режија: Никола Галбов, Театар Арт
 • „Уморените коњи ги убиват, зарем не“, режија: Здравко Митков, Театар Софија       
 • „Римска бања“, режија: Славчо Пеев, Сатиричен театар
 • „Големанов“ (Стеле Костов), режија: Краси Ранков, Сатиричен театар
 • „Службогонци“ (Иван Вазов), режија: Краси Ранков, Сатиричен театар
 • „Процесот против  Дон Жуан“, режија: Здравко Митков, Сатиричен театар
 • „Види  ми го окото“, режија: Ражко Младенов, Сатиричен театар                                                                                                                               
 • Од 2006 работи како актерка во Државен патувачки театар, каде што има играно во претставите: „Црвени рози“ (Алдо де Бенедети), „Андерграунд“ (Христо Бојчев), „Новогодишна бајка“ (Чарлс Дикенс), и др.
 • Монахињата Ортанс Де Отклер – „Процесот против Дон Жуан“, режија: Здравко Митков, Национална академија за театарска и филмска уметност „Крсто Сарафов“ – Софија, Р. Бугарија, 2006

 

 ТВ И ФИЛМСКИ УЛОГИ:

 • Маја (главна женска улога) – „Ова не е американски филм“ (This is not an American movie), режија: Сашо Павловски, 2011
 • Мајката на Вики – „Софија“ (Sofia), режија: Исак Флорентин, 2010
 • Калина Фасбиндер – Добар ден господин Жасмин“, серија, Бугарска национална телевизија, 2009
 • Елена (главна женска улога) – „Црно-бело во боја“ (Black and White in colours), игран филм, режија: Леонардо Корбутси, 2007
 • „Сапун“, краткометражен филм, режија: Дидо Јанчев, 2004
 • „Мерлин Монро од Букурешт“, краткометражен филм, 2004
 • „На работ“ (On the edge), краткометражен филм, режија: Илчо Царовски, 2003
 • Ина (главна женска улога) - „Hello,Goodbye“, игран филм, режија: Џонатан Хилделберг, 2002

Тања Мицков може да ја гледате во следниве претстави од репертоарот на Театар Комедија: