Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Валентин Костадиновски - Тино

Роден  14.02.1990 год. во Скопје.

 

ОБРАЗОВАНИЕ: 

 • Универзитет за аудиовизуелни уметности EСРА – Скопје, актерска игра во класа на Петар Темелковски и Роберт Велјановски, 2011 година

 

УЛОГИ ВО ТЕАТАР:

 • Ѓоре Пиже - „Не сега, драга“ (Реј Куни), режија: Коле Ангеловски, Театар Комедија, 2018
 • Тино Костадиновски – ,,Чао Пријатно“ (Питер Кук, Дадли Мур, Ник Крол, Џон Мјулени), режија: Синиша Евтимов; продукција: „Чао пријатно“, 2018
 • Задрогаз – ,,Сон на летната ноќ“ (Вилијам Шекспир), режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2017
 • Осман Бег – ,,Трудна Приказна“ (Благица Секуловска), режија: Лидија Дедовиќ; Театар Комедија, 2017
 • Германец – „Случајот Хармс“ (Данил Хармс), режија: Дино Мустафиќ; Театар Комедија, 2016
 • Брзи„Вардарски Пастуви“ (според Ентони Мекартен и Стивен Синклер),
  режија: Синиша Евтимов; Театар Комедија, 2016
 • Херувим Серафимовски – „Господарот на кукавицата“ (Венко Андоновски), режија: Андреј Цветановски; Театар Комедија, 2016
 • Сеирмен – „Нешто пропуштаме“ (Горјан Милошевски), режија: Бојан Трифуновски; Театар Комедија, 2015
 • Егото – „Станица Љубов“ (Александар Русјаков), режија: Синиша Евтимов;
  продукција: „Станица 26“, 2015
 • Кумот, Чернодрински – „Чернодрински се враќа дома“  (Горан Стефановски), режија: Дамјан Читкушев; Народен театар Тетово, 2015
 • Старецот – „Лисистрата“ (Аристофан), режија: Наташа Поплавска; Театар Комедија, 2014
 • Пијаницата, детето – „Чувството на брадата“ (Ксенија Драгунска), режија: Борис Лијешевиќ, Театар Комедија, 2014
 • Дон Педро – „Многу врева за ништо“ (Вилијам Шекспир), режија: Дејан Пројковски; Театар Комедија, 2014
 • Алжернон Монкрив – „Важно е да се викаш Ернест“ (Оскар Вајлд), режија: Ирена Стеријовска; Театар Комедија, 2014
 • Роберт Кастен – „Стјуардеси“ (Марк Камолети), режија: Синиша Евтимов; Театар Комедија, 2013
 • Хорацио – „Хамлет во пикантен сос“ (Алдо Николај), режија: Александра Кардалевска; Театар Комедија, 2013
 • Дете Голобеше – „Лет над кандидатското гнездо“ (Блаже Миневски), режија: Андреј Цветановски; Tеатар Комедија, 2013
 • Илија Фомич Кочкарјов – „Женидба“ (Н. В. Гогољ), режија: Дејан Пројковски; Театар Комедија, 2012
 • Рамбо – „За секого има по една...“ (Венко Андоновски), режија: Владлен Александров; Театар Комедија, 2012
 • Наредникот – „Полицајци“ (Славомир Мрожек), режија: Андреј Цветановски; Охридски народен театар, 2012
 • Боби – „Ах, љубов моја“ (Коле Ангеловски), режија: Коле Ангеловски; Театар Комедија, 2012
 • Хари – „Оркестар Титаник“ (Славомир Мрожек) – дипломска претстава, режија: Роберт Велјановски; Драмски театар – Скопје, 2011
 • Хорифеј – „Митот за Креонт“ (Софокле), режија: Димче Николовски; Драмски театар – Скопје, 2011
 • Павле Вуисиќ, Дрвар, Пајтонџија – „Баал“ (Бертолт Брехт), режија: Мартин Кочовски; Драмски театар – Скопје, 2011
 • Цар Јосиф – „Амадеус“ (Питер Шефер), режија: Андреј Цветановски; Македонски народен театар – Скопје, 2010
 • Зганарел – „Дон Жуан“ (Молиер), режија: Теа Беговска; Академска сцена ЕСРА, 2010
 • Поштарот, Лакејот – „На отворено море“ (Славомир Мрожек), режија: Андреј Цветановски;  Драмски театар – Скопје, 2010
 • Јаша – „Вишновата градина“ (А. П. Чехов), режија: Трајче Георгиев; Македонски народен театар, Скопје, 2010
 • Хермес – „Троил и Крисида“ (Вилијам Шекспир), режија: Љубиша Ристиќ; Македонски народен театар, Скопје, 2010

 

УЛОГИ ВО ФИЛМ:

 • Боби „Ах, љубов моја“ – Коле Ангеловски
   Режија: Коле Ангеловски
  Продукција: Авард филм (2016)

            

НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА:

 • Награда „Најдобра машка улога “ за улогите во претставата „Чао Пријатно“ на Меѓународниот фестивал ФИАТ во Подгорица, Р. Црна Гора. (2018)
 • Награда „Сабрија Бисер“ за најдобар млад актер  во рамки на фестивалот „Денови на сатира Фадил Хаџиќ“ –  Театар Керемпух, Загреб, за улогата на Старецот во претставата „Лисистрата“ во режија на Наташа Поплавска (2015)
 •  млад актер  во рамки на фестивалот „Денови на сатира Фадил Хаџиќ“ –  Театар Керемпух, Загреб, за улогата на Старецот во претставата „Лисистрата“ во режија на Наташа Поплавска (2015)
 • „Златна бубамара на популарноста“ – Млад актер на годината (2012) за улогата на Роберт Кастен во претставата „Стјуардеси“ во режија на Синиша Евтимов (2013)
 • Награда „Трајко Чоревски“ за најдобар млад актер во рамки на фестивалот ,,Војдан Чернодрински“ – Прилеп, за улогата на Илија Фомич Кочкарјов во претставата „Женидба“ во режија на Дејан Пројковски (2012)

Валентин Костадиновски Тино може да го гледате во следниве претстави од репертоарот на Театар Комедија: