ЖЕНА МИ СЕ ВИКА БОРИС

Режија: Синиша Евтимов

Сценографија: Орхан Ќамилов

Костимографија: Александар Ношпал

Инспициент: Ниријамет Рушити

Суфлерка: Сања Стојковска

 

Играат:

Сашо Ристовски

Роберт Ристов

Мирјана Поповска – Ристов

Александар Михајловски

Жаклина Петровска

Столе Мицов

Ева Скендеровска

Премиера: 22 Декември 2017

Жена ми се вика Борис, е модерна фарсична комедија, дело на Рафи Шарт, еден од најпознатите современи француски комедиографи, чии текстови доживуваат неверојатен успех на театарските сцени ширум светот. Познат по своите прецизни заплети, тој е еден од легитимните наследници на Жорж Фејдо. Неговата провокативна лиценца поетика лесно комуницира со публиката, а неговите карактери се огледало на животот што го живееме.

Комедијата Жена ми се вика Борис, со оригинален назив Жена ми се вика Морис е современа хит претстава со: калабалак од заплети, замена на идентитети и мноштво луди ситуации кои се одвиваат со неверојатна брзина.

Инаку овој современ текст ги ревидира моралните кодекси на однесување, во еден наш, локализиран простор и менталитет. Основните теми во оваа комедија: Проблемите на обичниот човек, емоциите, прељубата, лагите, интригите, либидото, се вонвременски.