Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

„Гола месечина“ 2014 г.

 

Програма:

„Хамлет во пикантен сос“ од Алдо Николај, режија: Александра Кардалевска – Театар Комедија.

„Хамлет во долна Мрдуша“ од Иво Брешан, режија: Мустафа Надаревиќ – Народно позориште Тузла;

„Сомнително лице“ од Бранислав Нушиќ, режија: Синиша Евтимов – Македонски народен театар;

„Без паника“ (според „Паника“ од Миха Милиахо), режија: Благој Мицевски – Народен театар Битола;

„Подземна комедија“ од Христо Бојчев, режија: Деан Дамјановски – Народен театар „Антон Панов“ Струмица

„Солунски патрдии“ од Миле Попоски, режија: Коле Ангеловски – Драмски театар – Скопје;

„Пукна срам“ од Душан Јанковиќ, режија: Милица Краљ, во продукција на „10 фингерс 10 идеас продакшн“.

 

Во чест на наградените: „Многу врева за ништо“ од Вилијам Шекспир, во режија на Дејан Пројковски – Театар Комедија.

 

Награди:

Комисијата во состав: Петре Темелковски, Александра Кардалевска и Оливер Јосифовски ги додели следниве награди:

Наградата за најдобра претстава ја доби претставата „Без паника“ (според „Паника“), во продукција на Народен театар Битола.

Награда за режија на Синиша Евтимов за „Сомнително лице“, во продукција на Македонски народен театар;

Награда за женска улога на Елвира Алукиќ за улогата на Анѓа во „Хамлет во долна Мрдуша“, во продукција на Народно позориште Тузла.

Награда за машка улога на Зоран Љутков за улогата на Цанде во „Солунски патрдии“, во продукција на Драмски театар Скопје.