Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

„Гола Месечина“, 2017 г.

 

Програма:

„Лажговци во неволја“, од Ентони Нилсон, режија: Здравко Митков – Театар на сатирата „Алеко Константинов“  – Софија

„Атена со пенис“ од Александар Русјаков, режија: Синиша Евтимов – Драмски театар – Скопје

„Нажалена фамилија“ од Бранислав Нушиќ, режија: Никола Пејаковиќ, Народен театар од Република Српска, Бања Лука, Босна и Херцеговина

„Бегај еве ја жена ти 2 (па не баш)“, од Реј Куни, режија: Коле Ангеловски, НУЦК „Трајко Прокопиев“ – Куманово

„Силјан Штркот шанца“ од Дејан Дуковски, режија: Срѓан Јанакиевиќ – Македонски народен театар – Скопје

„Аналфабет“ од Бранислав Нушиќ, режија: Ѓорѓи Ризески, НУЦК „Григор Прличев“ – Охрид

 

Во чест на наградените: „Приказните на заборавените предци“, режија: Андреј Цветановски, НТ Слојштица.

 

Награди:

Комисијата во состав: Лилјана Мазова, Павле Пекиќ и Петре Темелковски ги додели следниве награди:

 

Наградата за најдобра претстава ја доби претставата „Аналфабет“ во продукција на НУЦК „Григор Прличев“  – Охрид.

Награда за режија на Срѓан Јаникиевиќ за претставата „Силјан Штркот шанца“, во продукција на МНТ.

Награда за женска улога на Слаѓана Зрниќ за ликот на Гина во претставата „Нажалена фамилија“, во изведба на Народниот театар на Република Српска од Бања Лука.

Награда за машка улога на Михаил С'рвански за ликот на Блант во комедијата „Лажговци во неволја“  – театар „Алеко Константинов“, Софија.