Театар Комедија
во 2021

3 Премиери

5 Фестивали

ГОЛА МЕСЕЧИНА

Фестивал на НУ Театар Комедија во соработка со Општина Аеродром

ТЕАТАРСКИ ВИКЕНД НА ОТВОРЕНО

Проект на НУ Театар Комедија во соработка со ГТЦ

ПРОДОЛЖУВАМЕ УШТЕ ПО ПОСВЕТЕНО И ВО 2022 ГОДИНА, СО НОВИ ПРЕМИЕРИ, ГОСТУВАЊА ШИРУМ ДРЖАВАТА И ВО СТРАНСТВО, КАКО И СО МНОГУ ПОВЕЌЕ ПРЕТСТАВИ НА НАШИОТ РЕПЕРТОР. 2022 Е ГОДИНА КОГА ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЈА БЕЛЕЖИ ВО ЗНАКОТ НА ДЕСЕТИОТ РОДЕНДЕН!

Премиери

25.09.21
ГРДИОТ Режија - Ирена Стеријовска
18.11.21
АНАТОМИЈА НА НЕВЕРСТВОТО Режија - Александра Кардалевска
21.12.21
Клетвата на Скотје Режија - Синиша Евтимов

Фестивали

21.05.21
ДАФ – Кочани Со претставата "На отворено"
04.06.21
Охридско лето Со претставата "Вечера за глупаци"
02.10.21
Војдан Чернодрински - Прилеп Со претставата "Вечера за глупаци"
29.11.21
Фестивал на актерот – Никшиќ Со претставата "Боливуд (Мјузикл)"
07.12.21
Ускана фест - Кичево Со претставата "Вардарски пастуви"