Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Режија: Димче Николовски – Димса

Сценографија: Сергеј Светозарев и Милан Несторов

Костимографија: Марта Дојчиновска

Музика: Димитар Андоновски

Дизајн на светло: Александар Атанасовски

 

Играат:

СМИРНОВ –  Жарко Димоски

ПОПОВА –  Жаклина Петровска

ЛУКА – Илија Илиоски

 

 

„Мечка“ од Антон П. Чехов ни носи три приказни, односно три видувања за љубовта. Тројцата, впрочем како и секој човек на земјава, си живеат во својата реалност. Во очите на Смирнов ѕидовите се крвави, Лука го бара светлото сино небо низ прозорците, а за Попова истите тие ѕидови се романтично валкани. Единствено љубовта знае и може да ги изедначи реалностите. Но, во центарот на „Мечка“ е и принципот на материјалното измерено преку парите, кои го преплетуваат, кршат, но и го распламтуваат еросот.

„Мечка“ е театарски, драматичен и возбудлив перформанс кој неминовно треба да се види!

Премиера: 7. октомври 2017

 

Kритики, објави и рецензии:

КОЈА И КАДЕ Е МЕЧКАТА ВО ЉУБОВТА?!

ПРОДУКТИВНО АКТЕРСКО ТРИО