Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
НОВО ФОАЈЕ И НОВА ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЈА ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА СЕЗОНА ВО ТЕАТАР КОМЕДИЈА
НОВО ФОАЈЕ И НОВА ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЈА ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА СЕЗОНА ВО ТЕАТАР КОМЕДИЈА
„ЗА ЉУБОВТА НА ЧОВЕКОМРЗЕЦОТ ИЛИ ЗА ОМРАЗАТА НА ЧОВЕКОЉУБЕЦОТ“
„ЗА ЉУБОВТА НА ЧОВЕКОМРЗЕЦОТ ИЛИ ЗА ОМРАЗАТА НА ЧОВЕКОЉУБЕЦОТ“

Автор: Реј Куни

Превод и адаптација: Коле Ангеловски

Режија: Коле Ангеловски

Драматург: Дарко Јан Спасов

Сценограф: Илина Ангеловска

Костимограф: Раде Василев

Избор на музика: Илина Ангеловска

 

Улоги:

Јоце Коцев, пратеник – Атанас Атанасовски

Кристина, негова жена – Жаклина Петровска

Ѓоре Пиже, помлад соработник – Валентин Костадиновски – Тино

Галаба Рубен, секретарка на претседателот – Ева Скендеровска

Никола Рубен, мажот на Галаба – Дарко Вељиќ

Адем Фона, келнер – Едмонд Сотир

Рецепционерката – Кристина Ласовска

Директорот – Жарко Димоски

Собарката Марија –Кристина Ласовска

Госпоѓа Цецка Донева, европратеник – Тања Мицков

Комедијата „Не сега драга“ (од современиот англиски автор и актер Реј Куни) е комедија на забуни, смешни ситуации и интересни карактери. Дејството се одвива во хотел, за време на едно пролетно попладне. Приказната е за еден парламентарец од Куманово кој доаѓа во Скопје на состанок во собранието, се сместува во хотел и има закажано љубовен состанок со секретарката на Претседателот. Меѓутоа, со пратеникот доаѓа и неговата сопруга... и тука почнува „хаосот“...

Премиера: 27.03.2018

КРИТИКИ ОСВРТИ И РЕЦЕНЗИИ:

ВИРТУОЗНА АКТЕРСКА СИМУЛТАНКА