Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Автор: Горјан Милошевски

Режија: Бојан Трифуновски

Драматург: Дарко Јан Спасов

Сценографија: Љупчо Јованов

Костимографија: Искра Џокиќ

Музика: Емин Џијан

 

Играат:

Сашко Коцев, Тања Мицков, Валентин Костадиновски – Тино, Жаклина Петровска, Столе Мицов

 

„Нешто пропуштаме“ е претстава за една театарска група којашто нема добри идеи за претстава, а мора да ѝ понуди атрактивни теми на странската фондација за да добие грант. Само тој грант може да им обезбеди нова продукција. Се работи за мал приватен театар во кој еден продуцент, двајца актери и една режисерка имаат голем проблем со усогласувањето околу идеите и темите кои ги  предлагаат само за да добијат пари за претстава. Тие сакаат да направат нешто свое, но не им оди – нешто пропуштаат...

 

Премиера: 8 април 2015