Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

според Вилијам Шекспир

Режија: авторски проект на Театар Комедија

Превод: Богомил Ѓузел, Драги Михајловски

Драматургија: Дарко Јан Спасов, Андреј Цветановски

Сценографија: Сергеј Светозарев, Милан Несторов

Костимографија: Лира Грабул; Раде Василев

Музика: Димитар Андоновски

Кореографија: Саша Евтимова

Пиротехничар: Методија Најдоски

 

Играат:

Задрогаз  – Валентин Костадиновски - Тино

Оберон – Ѓорѓи Јолески, к.г.

Титанија – Тања Мицков

Хермија – Жаклина Петровска

Елена – Ева Скендеровска 

Лизандар – Жарко Димоски

Деметар – Александар Михајловски

Тезеј – Едмонд Сотир 

Петре Шајка; Пролог – Атанас Атанасовски 

Коле Мотало; Пирам – Столе Мицов

Санде Свирче; Тизба – Едмонд Сотир

Томе Муцка; Ѕид – Мирјана Поповска Ристов

Туткун; Лав – Илија Илиоски

 

„Сон на летната ноќ“ е комедија-пасторала која ги карикира љубовните врски помеѓу мажот и жената и нивните брачни односи. Во неа се преплетуваат три приказни, преку кои ќе ги видите љубовните искушенија на четворицата млади пријатели, ќе ѕирнете во спалната соба на боговите од антиката и ќе бидете сведоци на една волшебна ситуација кога Титанија ќе се вљуби во магаре...

„Сон на летната ноќ“ е втора комедија од Вилијам Шекспир што се поставува во Театар Комедија, по „Многу врева за ништо“ (2014 г.).

 

Премиера: 27 март 2017

 

Критки, објави и рецензии:

СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ