Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

ВИКЕНД НА МРТОВЦИ

 

Автор : Миле Попоски

Режисер: Ѓорѓи Ризески

Сценограф: Сергеј Светозарев

Костимограф : Андреј Ѓоргиевски

Кореограф : Саша Ефтимова

Драматург : Дарко Јан Спаров

Инспициент : Нурјамет Рушити

Светло мајстор : Александар Атанасовски

Тон мајстор : Томи Анчов

Суфлер : Сања Стојковска

 

СЕКРЕТАРКА НА ПОГРЕБАЛНО ПРЕТПРИЈАТИЕ : Мирјана Ристов

Темата за луѓето е; светла и јасна како ден, а толку темна и нејасна како ноќ: сите проблеми со кои се соочува едно семејство во период на смрт на член од истото семејство.

Болката е на прво место секако, но што се можеме да сториме во тој период ние за да го направиме нештото подобро? Веројатно ништо... Можеме да тагуваме и да ја прифатиме или да ја негираме смртта... или пак да направиме на крајот како што правеле сите од порано и ни кажале и ние да правиме... Ете, така на овој трет начин веројатно е најдобро да се справиме со истата.

Или пак можеби; на крајот од се; би било попаметно да ги здомиме живите кои немаат дом, отколку да ги здомиме во нов, мртвите кои веќе имаат, тоест имале, тоест повеќе не постојат...

Море живејте што поубаво сите додека можете и така на крајот... „Сите ќе умрете, некој после некој сега“... „Никој не живее вечно“...

Ова е претстава за живите денес кои се справуваат со смртта... Значи, ова е претстава за живите...

 

Улоги:

ТАСЕ : Роберт Ристов

АТИНА : Магдалена Ризова

ТАЦА : Жаклина Стевковска

 МИЦА : Миа Кантарџиева

 ЦАНДЕ : Столе Мицов

 КИРЦА : Едмонд Сотир

 АЧКО : Жарко Димоски

 ЛАДЕ : Александар Вељановски

 ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР : Сашо Ристовски

 НЕГОВА СЕКРЕТАРКА : Мирјана Ристов

 МЕДИЦИНСКА СЕСТРА Кристина Ласовска

 КЛИМЕ : Дритон Вејсели

 ЕРНА Кристина Ласовска

 ЕЛЗА : Миа Кантарџиева

 ЉУПЧО : Александар Вељановски