Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Текст и режија: Коле Ангеловски

Сценографија: Илина Ангеловска

Костимографија: Лира Грабул

Музика: Џенгиз Ибрахим

 

Улоги:

Сузан – Нина Деан

Селпин – Атанас Атанасовски

Директорот – Крсте Јовановски

Беба – Зорица Стојановска (Нушева)

Нини – Кристина Ласовска

Азем – Едмонд Сотир

Мијалче – Роберт Ристов

Г-ѓа Трпкова – Жаклина Стевковска

Фидан – Бојан Велевски

Генералот Курчубиќ – Александар Микиќ

Ѓорче – Ердоан Максут

Мариче – Слаѓана Вујошевиќ

Боби – Валентин Костадиновски

 

 

„Ах, љубов моја“ е приказна за позната поп пејачка Сузан, која по успешната турнеја низ Турција и емотивните проблеми предизвикани од раскинувањето на долгогодишната љубовна врска, доаѓа во еден хотел да се одмори во мир и тишина, далеку од јавноста и новинарите. Меѓутоа, во хотелот се појавува нејзиниот поранешен љубовник Селпин, кој сака да се збогува со неа, по што сè тргнува наопаку. Изненадувачки средби, неочекувани личности и ситуации, кои на крајот, сепак, ќе завршат со среќен крај.

 

Награди:

Три награди (за актер на вечерта, најдобра режија и за најдобра продукција) на фестивалот „Мостарска лиска“ – Мостар, Босна и Херцеговина (2013).

 

Премиера: 27 март 2012