Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Автор: Ксенија Драгунска

Режија: Борис Лијешевиќ

Сценографија: Валентин Светозарев

Костимографија: Илина Ангеловска

 

Улоги:

Кристина Ласовска

Нина Деан

Жарко Димоски

Зорица Нушева

Ердоан Максут

Роберт Ристов

Едмонд Сотир

Валентин Костадиновски – Тино

Ева Скендеровска

Илија Илиоски

Крсте Јовановски

Атанас Атанасовски

 

„Чувството на брадата“ преку главната хероина ве носи во еден чуден, опасен, непредвидлив, но во исто време и поетичен, духовит, неодолив, автентичен и неповторлив свет. Свет во кој се крие чудовиште, но и бисери. Тој чудесен и луд свет го набљудуваме со неверување и внимателност, сметајќи ги неговите херои за заостанати и примитивни митомани, за на крај да дојдеме до прашање во поинаква перспектива: кој е во право? Кој ги држи клучевите на објективноста? Кој може да каже дека го познава светот? Кој може да суди за светот?

 

Премиера: 25 септември 2014