Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Автор: Оскар Вајлд

Режија: Ирена Стеријовска

Сценографија: Стефан Спировски

Костимографија: Ана Кркулевска

 

Улоги:

Џон Вортинг – Атанас Атанасовски

Алжернон Монкриф – Валентин Костадиновски - Тино

Д-р Чејсбл, парох – Жарко Димоски

Лејн, собар –  Илија Илиоски

Лејди Брекнел – Зорица Нушева

Гвендолин Феарфакс – Нина Деан

Сесил Карду – Кристина Ласовска

Г-ца Призм, гувернанта – Тања Мицков

 

Неколку лика, секој од нив води двоен живот, дами од високото општество и нивните ќерки чија единствена цел е добро да се омажат и цела низа на прекрасни зајадливи, сатирични дијалози. Двајца пријатели, секој од нив плејбој на свој начин, забавувачи и оригинални во нивните намери да ги избегнат општествените обврски и со измама да го добијат она што го сакаат.„Важно е да се викаш Ернест“ е приказна за љубовта. Приказна во која на духовит и ведро сатиричен начин остро се критикуваат и се исмејуваат некои од општествените болести. Една безвременска бајка во која љубовта ги победува сите пречки – Amor Vincit Omnia.

 

Премиера: 7 мај 2014