Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Автор: Алдо Николај

Режија: Александра Кардалевска

Сценографија: Стефан Спировски

Костимографија: Маја Димовска

Музика: Оливер Јосифовски

 

Улоги:

Кралицата – Јелена Жугиќ

Хамлет – Атанас Атанасовски

Готвачот Фроги – Крсте Јовановски

Кети, негова жена – Зорица Нушева

Инџи, негова ќерка – Кристина Ласовска

Брик, послужител – Жарко Димоски

Хорацио – Валентин Костадиновски - Тино

Лаерт – Роберт Ристов

Офелија – Тања Мицков

Гунтер – Ердоан Максут

Клавдиј – Илија Илиоски

 

Дејството во комедијата „Хамлет во пикантен сос“ од италијанскиот комедиограф Алдо Николај е инспирирано од карневалската книжевност и е сместено во кујната на еден дворец каде што главниот готвач прави сплетки и на тој начин ја креира Шекспировата драма...

 

Награди:

Награда за најдобар млад актер во рамки 49. издание на МТФ „Војдан Чернодрински“ – Прилеп (2014) за Атанас Атанасовски во улогата на Хамлет.

 

Премиера: 19 јули 2013 (на фестивалот „Охридско лето“)