Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

(по текст на античкиот драматург Аристофан)

Режија: Наташа Поплавска 

Костимографија: Елена Лука

Сценографија: Емил Петров

Музика: Огнен Анастасовски

Кореографија: Олга Панго

 

Улоги:

Лисистрата - Јелена Жугиќ 

Советникот - Атанас Атанасовски

Лампито - Жаклина Петровска

Спартанецот - Едмонд Сотир

Мирина - Нина Деан

Кинсеија - Жарко Димоски

Калоника - Зорица Нушева

Федрија - Илија Илиоски

Исменија - Кристина Ласовска  

Валентин Костадиновски – Тино

 

„Лисистрата“ е приказна за една жена, Атињанка, која ќе се обиде да го направи она што никој пред неа не смеел да помисли – да ги собере жените од различните градови од Грција на едно место и со една цел: да се спротивстави на воспоставениот поредок (владеењето на мажите и на војната) и да донесе мир...

 

Награди:

Награда „Сабрија Бисер“ за најдобар млад актер во рамки на фестивалот „Денови на сатира Фадил Хаџиќ“ (2015) –  Театар Керемпух, Загреб, на Валентин Костадиновски за улогата на Старецот.

 

Премиера: 20 декември 2014