Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Автор: Вилијам Шекспир

Режија: Дејан Пројковски

Сценографија: Валентин Светозарев

Костимографија: Благој Мицевски

Музика: Горан Трајковски

Кореографија: Елена Прокопева

 

Улоги:

Бенедик – Атанас Атанасовски

Беатриче - Нина Деан

Дон Педро – Валентин Костадиновски – Тино

Клаудио – Жарко Димоски

Борачио – Илија Илиоски

Дон Хуан – Роберт Ристов

Свештеникот – Едмонд Сотир

Леонато – Крсте Јовановски

Хера – Зорица Нушева

Урсула – Драгана Левенска

Маргарет – Ева Скендеровска

 

„Многу врева за ништо“ блика од комични ситуации кои ги развиваат ликовите на благородниците од Месина. Дејствието на текстот се одвива во Месина и се базира на љубовните згоди и незгоди на два љубовни пара, Беатриче и Бенедикт, и Клаудио и Хера, и сите оние што ја поткрепуваат или ја рушат нивната љубов.
Претставата се занимава со упорноста и отпорноста на љубовта, низ какви сè пречки мора да помине и да ги преброди. Се занимава со борбата меѓу половите, но и класите – борба за вистинска љубов со вистинска љубов...

 

Награди:

Три награди (за најдобра машка улога, најдобра женска улога и за најдобра режија) на Фестивалот за античка драма „Стоби“ во 2014 година.

 

Премиера: 30 јуни 2014 (фестивал „Гола Месечина“)