Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

Режија: Дино Мустафиќ

Драматизација: Жељка Удовичиќ – Плештина

Драматург: Дарко Јан Спасов

Сценографија: Крсте Џидров

Костимографија: Благој Мицевски

Музика: Оливер Јосифовски

Сценски движења: Саша Евтимова

Акробации: Петар Стојановски

Дизајн на светло: Милчо Александров

 

Улоги:

Илија Илиоски

Жаклина Петровска

Мирјана Ристов

Ева Скендеровска

Валентин Костадиновски – Тино

Атанас Атанасовски

Жарко Димоски

Столе Мицов

Лука Ѓорѓиевски

 

„Случајот Хармс“ зборува за животот на рускиот авангарден писател Данил Хармс, кој бил прогласен за антисоветски непријател и неговите дела биле забранети сè до неговата рехабилитација во 1956 година. Хармс станува познат во Европа и во светот речиси половина век по неговата смрт, земајќи предвид дека Хармс починал млад (на 37-годишна возраст).

„Случајот Хармс“ е една современа театарска претстава којашто изобилува со силна колективна актерска игра водена од самиот Хармс, толкуван од актерот Илија Илиоски. Режисерскиот пристап на Мустафиќ овој пат носи современа театарска естетика којашто ги вметнува сите театарски медиуми во една претстава – актерската игра, музиката, кореографијата и дизајнот.

 

Премиера: 27 март 2016