СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ

ЛИЦА:

Задрогаз – Валентин КОСТАДИНОВСКИ

Оберон- Ѓорѓи ЈОЛЕВСКИ, к.г.

Титанија- Јелена ЖУГИЌ/Тања Мицков

Хермија- Жаклина ПЕТРОВСКА

Елена- Ева СКЕНДЕРОВСКА

Лизандар – Жарко ДИМОСКИ,

Деметар – Александар МИХАЈЛОВСКИ

Тезеј – Едмонд СОТИР

Петре Шајка; Пролог- Атанас АТАНАСОВСКИ

Коле Мотало; Пирам – Столе МИЦОВ

Санде Свирче; Тизба – Едмонд СОТИР

Tome МуцкА; Ѕид – Мирјана РИСТОВА

Туткун; Лав – Илија ИЛИОСКИ

Премиера: 27 Март 2017

Режија: авторски проект на Театар Комедија

Превод: Богомил ЃУЗЕЛ, Драги МИХАЈЛОВСКИ

Драматургија: Дарко ЈАН СПАСОВ, Андреј ЦВЕТАНОВСКИ

Сценографија: Сергеј СВЕТОЗАРЕВ, Милан НЕСТОРОВ

Костими: Лира ГРАБУЛ; Раде ВАСИЛЕВ

Музика: Димитар АНДОНОВСКИ

Кореографија: Саша ЕВТИМОВА

Пиротехничар: Методија НАЈДОСКИ

 

„Сонот“ е комедија-пасторала која ги карикира љубовни врски помеѓу мажот и жената и нивните брачни односи.

Во неа се преплетуваат три приказни, преку кои ќе ги видите љубовните искушенија на четворицата млади пријатели, ќе ѕирнете во спалната соба на боговите од антиката и ќе бидете сведоци на една волшебна ситуација кога Титанија ќе се вљуби во магаре.

Сон на летната ноќ е втора комедија во Театар Комедија, по Многу врева за ништо, од Вилијам Шекспир, најголемиот автор на сите времиња.