Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ „ТЕАТАР КОМЕДИЈА“ И „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ОД БЛАГОЕВГРАД

Денеска (07.03. 2018) во Благоевград, Р. Бугарија, беше потпишан Договор за меѓународна соработка помеѓу НУ „Театар Комедија“ – Скопје, Р. Македонија, и Драмскиот театар  „Никола Вапцаров“ – Благоевград, Р. Бугарија.  Директорите на двете институции, Сашо Ристовски и Александар Галперин, и нивните соработници, се договорија за заемна размена, гостувања,  учества на фестивали и соработка на нови проекти, сѐ со цел продлабочување на соработката помеѓу театарите и државите.