Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА      НУ Театар Комедија се приклучува кон хуманитарната акција за помош на 15-годишната Сара Настеска од Охрид, за која е неопходна трансплантација на коскената срж.

Братот на Сара, 13-годишниот Виктор е единствениот сроден донатор на коскена срцевина. За таа цел, НУ Театар Комедија изведбата на „Мизантроп“ по текст на Ж.Б.П. Молиер, а во режија на Ана Вукотиќ, на редовниот репертоар на 27 октомври (Сабота) во 20 часот, ќе ја изведе со хуманитарен карактер, а средствата добиени со продажбата на билетите ќе бидат наменети за лекување на Сара Настеска.
       НУ Театар Комедија и посакува брзо закрепнување на Сара.