Репертоар
Репертоар

За избраниот датум нема претстава.

Новости

ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
ПРЕТСТАВАТА ДОНИ ДАРК – НАГРАДЕНА СО НОВИ ДВЕ НАГРАДИ ВО БАЊА ЛУКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА ЗА САРА НАСТЕСКА
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
МЛАД ТЕАТАР СО ГОЛЕМА ДУША
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА
УШТЕ ЕДНА ФЕСТИВАЛСКА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВАТА „ДОНИ ДАРК“ НА ТЕАТАР КОМЕДИЈА

ТЕАТАР КОМЕДИЈА – ТЕАТАР ЗА СИТЕ

 

Со вечерашнава претстава „Нешто пропуштаме“ Театар Комедија започнува со реализација на проектот на Министерството за култура на Р. Македонија со кој културата и уметноста се приближуваат до маргинализираните групи.

Вечерва во публиката во Театар Комедија се штитениците од Затворот – Скопје.

Проектов предвидува посети на културно-уметнички настани за примерните осуденици, збогатување на библиотеките, работилници и настани во самата установа со осудениците и со гости-уметници. 
Театар Комедија и понатаму останува културна институција за пример, водејќи се по мотото ТЕАТАР КОМЕДИЈА – ТЕАТАР ЗА СИТЕ!