БОЛИВУД

БОЛИВУД (мјузикл)

Автор: Маја Пелевиќ

Превод и препев: Наташа Илиевска и Наташа Поплавска

Режија и кореографија: Наташа Поплавска

Дизајн на сцена и костими: Емил Петро

Композитор: Огнен Анастасовски

Дизајн на светло: Милчо Александров

Аудио дизајн: Бојан Угриновски и Томи Анчов

Изведувач на костими: Љубица Велкова

Корепетитори: Сара Николовска и Ана Костадиновска

 

УЛОГИ:

ДИРЕКТОРКАТА НА ТЕАТАРОТ – Жаклина Стевковска

ПРВЕНЕЦОТ – Атанас Атанасовски

ПРВЕНКАТА – Жаклина Петровска

РОМОТ – Жарко Димоски

МЛАДАТА ГЛУМИЦА – Ева Скендеровска

МЛАДИОТ ГЛУМЕЦ – Сергеј Димовски

РАБОТНИЧКАТА – Миа Кантарџиева

Премиера: 6 ноември 2019

Низ бајковидна утопија за доаѓањето на Боливуд во нашиот регион, ние се обидовме да раскажеме приказна за сите нас и за она за што сме способни, ако можеме да добиеме подобра иднина.

Авторката Маја Пелевиќ создава современа мјузикл-комедија, која преку сонгови и комични ситуации посочува на проблемите во нашите транзициони посткомунистички општества.

Овој наш боливудски мјузикл гради своја кабаретски боливудска форма, која допира до нашите блиски колективни мемории. Создадовме претстава-мјузикл, која по својот израз оди на работ помеѓу Брехт, Боб Фосе и Мејерхољд…