На отворено

(според Мрожек)

Режија: Андреј Цветановски 

Драматургија: Дарко Спасов

Костимографија: Ивана Каранфиловска-Угуровска

Сценографија: Сергеј Светозарев

Музика: Димитар Андоновски

 

УЛОГИ:

Атанас Атанасовски

Валентин – Тино Костадиновски

Сергеј Димовски

Тони Денковски

 

Премиера: 25 април 2019

Оваа претстава е работена според драмскиот текст на Мрожек, „На отворено море“.

„На отворено“ е едночинка која зборува за гладот во секоја смисла на зборот. За борбата за моќ и за начините да дојдеш до неа, како и за тоа каков ќе излезеш како човек од таа борба. Еден шекспировски заплет, гледан низ комична призма. Горка комедија за време на која смеата ти застанува во грло…