јуни 2021

Драга публико,

Театар на отворено во јуни!

Ви го најавуваме настанот ,,Театарски викенд на отворено“, кој Театар Комедија ќе го реализира во соработка со Градскиот трговски центар, во периодот од 11 до 13 јуни. На репертоарот се претставите: ,,Вечера за глупаци“ (11 јуни, петок), ,,На отворено“ (12 јуни, сабота) и ,,Чао пријатно!“ (13 јуни, недела). Претставите ќе се играат на отворени сцени на лоцирани кај петтата фасада на ГТЦ (влезот од страната на плоштад, по скалите најгоре) и во Зелената градина на покривот на ГТЦ, со почеток во 21 часот, со запазени мерки за одржување настани на отворено. Билетите за настанот ќе бидат во продажба од утре, а ќе може да ги купите од билетарницата на Театар Комедија (секој ден од 10 до 18 часот).

Почнувајќи од 12 мај 2021 година на сила се новите мерки кои ги усвои Владата на РСМ: Сите настани може да се одржуваат согласно наменските протоколи, со исполнетост до 30% од капацитетот на затворениот простор.