ЖЕНСКА ГАРДЕРОБА – ПРЕМИЕРА 26.10.2022

Времетраење: 1 час и 35 минути

Автор: Арношт Голдфлам
Превод од чешки јазик: Драган Георгиевски
Режисер: Наташа Поплавска
Асс. на режија: Иван Вртев
Драматург: Благица Секулоска
Автор на музика: Ристо Вртев
Костимографија: Ивана Каранфиловска Угуровска
(во претставата се користат костими од фундусот на Театар Комедија и тоа од следниве претстави: Хамлет во пикантен сос, Жени на работ пред нервен слом, Човек ѕвер и доблест, Мизантроп и Лисистрата)
Сценографија: Војдан Запров
Дизајн на светло: Милчо Александров
Инспициент: Нуриамет Рушити
Суфлер: Сања Стојковска

Улоги:
Гоца – Жаклина Стевковска
Маја – Жаклина Петровска
Леа – Ева Скендеровска
Милица – Тања Мицков
Гардероберката – Тони Денковски
Гласот на инспициентот: Атанас Атанасовски

Технички раководител: Милан Несторов
Тон: Томи Анчов
Светло: Слободан Илиоски – Боби
Шминкери/фризери: Ивана Спировска, Диме Блажески, Велимир Минов
Реквизитер: Жаклина Пецевска
Гардеробери: Елизабета Стојчевска и Љупчо Атанасоски
Декоратери: Роберт Апостоловски, Владимир Русјаков
Шеф на сцена: Никола Николовски
Маркетинг и дизајн соработници: Софија Спасов и Бисера Михајловска

,,Женска гардероба“ е современа комедија која ни го открива и ни го покажува она што публиката најчесто не може да го види — животот на актерите зад сцена. Станува збор за пиеса која ни ги раскажува приказните на четири актерки на различна возраст, кои сакаат различни нешта, но она што ги спојува и ги врзува се гардеробата и театарот со сета негова магија и страст.

Ова е аспект кој чешкиот автор Арношт Голдфлам (драмски автор, драматург, режисер и актер) ни го носи со леснотија и успева да ни ја отвори вратата на светот зад сцената.

Продукција, октомври 2022: Театар Комедија, Амбасада на Република Чешка, МА2К Invest S.P.O., SOR Libhavy OOD.

Набавете го Вашиот билет онлајн на линкот:
online.teatarkomedija.mk