ЗА СЕКОГО ИМА ПО ЕДНА

Автор: Венко АНДОНОВСКИ
Режија / избор на музика: Владлен АЛЕКСАНДРОВ
Сценографија: Тихомир СПИРОВСКИ
Костимографија: Илина АНГЕЛОВСКА
Кореографија: Нина ДЕАН

УЛОГИ:

Кандидатот за возач: Роберт ВЕЛЈАНОВСКИ
Инструкторката: Зорица НУШЕВА / Жаклина ПЕТРОВСКА-МИЛЈАНОВСКА

Гробарот Гоце: Атанас АТАНАСОВСКИ
Возачот Гоце: Филип ТРАЈКОВИЌ
Шефот Живко: Ердоан МАКСУТ
Покојникот (Моно Самоников): Роберт РИСТОВ
Вампирот (Стерео Самоников): Роберт РИСТОВ
Девојката (Емилија): Нина ДЕАН / Мирјана РИСТОВ
Младичот (Емилијан): Едмонд СОТИР
Пропаднатиот политичар: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Рамбо: Валентин КОСТАДИНОВСКИ – ТИНО
Музичарот: Жарко ДИМОСКИ
Беседникот: Илија ИЛИОСКИ
Мажанка: Катерина ШЕХТАНСКА-ЛАКОВСКA
Гласот: Жарко ДИМОСКИ

Премиера: 10 октомври 2012

„За секого има по една“ од Венко Андоновски е црна комедија за изгубен покојник на градските гробишта. Драма со ликови кои го познаваат покојникот и случајно затекнати лица што го комплицираат дејството…