ИЛУМИНАТИ – ПРЕМИЕРА 18.11.2022

Режија: Синиша Евтимов

Времетраење: 2 часа и 15 минути

Играат:
Тино Костадиновски – КИРИЛ БАЛКАН
Атанас Атанасовски – ВАЛЕРИЈ/АТИЏЕ/ПАТНИК ВО ВОЗ/ПОЛИЦАЕЦ/КОНДУКТЕР/СТОЈАНЧО/ПИЛОТ/ЛАБИНА КАРАМАЗ/НАЧАЛНИКОТ МИЛЧО/ЛАКИ
Сергеј Димовски – ВОДИТЕЛОТ/ПАТНИК ВО ВОЗ/КОЛПОРТЕР/БАБА/КРАВАТА РЕНАТКА/ПИЛОТ/ПРОФЕСОРОТ КАРАМАЗ/ИНСПЕКТОРОТ/ВИЛМА
Наталија Теодосиева – ЕЛЕНА МАРИЈА СТОУН/МЕЛИТА/ДЕЛФИНА

Сценографија: Мартин Манев
Костимографија: Ивана Каранфиловска Угуровска
Дизајн на звук: Георгиј Полизов
Тон-мајстори: Георгиј Полизов и Томи Анчов
Дизајн на светло: Мартин Манев
Светло-мајстор: Слободан Илиоски

Претставата ,,Илуминати“ е работена според култниот филм на Хичкок, ,,39 скали“. Жанровски претставува уникатен спој на трилер, акција и комедија, со елементи на ноар и со филмски јазик. Приказната се одвива околу главниот херој Кирил Балкан (Тино Костадиновски), кој заедно со плејадата споредни ликови, вешто интерпретирани само од тројца актери (Наталија Теодосиева, Сергеј Димовски и Атанас Атанасовски), нè води низ својата животна приказна со несекојдневни патешествија…

Напомена: Во претставата се користат гласни ефекти (пукање)