Нема да платам

Автор: Даниел Фо

Режија: Александра Кардалевска

Драматургија: Дарко Јан Спасов

Сценографија: Зоран Ѓурески

Костимографија: Маја Ѓуреска и Антонија Гунинска Јорданоска

Избор на музика: Александар Јорданов

Дизајн на светло: Александар Атанасовски

 

УЛОГИ:

АНТОНИЈА – Зорица Нушева

ЈОВАН – Атанас Атанасовски

МАРГЕРИТА – Жаклина Петровска

ЗЛАТКО – Александар Михајловски

ИНСПЕКТОРОТ, ПОЛИЦАЕЦОТ, РЕПОРТЕРОТ, ГРОБАРОТ, СТАРЕЦОТ – Валентин Тино Костадиновски

 

Премиера: 27 декември 2018

Политичката сатира „Нема да платам“ на добитникот на Нобеловата награда за литература, италијанскиот драмски писател, сценарист, режисер, актер и борец за човекови права и еднаквост, Дарио Фо, ги пресликува реакциите на потрошувачите против зголемување на цените и е провокативна реакција против злоупотребите и неправдата на општеството…