Чувството на брадата

Автор: Ксенија Драгунска

Режија: Борис Лијешевиќ

Сценографија: Валентин Светозарев

Костимографија: Илина Ангеловска

 

УЛОГИ:

Кристина Ласовска

Нина Деан

Жарко Димоски

Зорица Нушева

Ердоан Максут

Роберт Ристов

Едмонд Сотир

Валентин Костадиновски – Тино

Ева Скендеровска

Илија Илиоски

Крсте Јовановски

Атанас Атанасовски

 

Премиера: 25 септември 2014

„Чувството на брадата“ преку главната хероина ве носи во еден чуден, опасен, непредвидлив, но во исто време и поетичен, духовит, неодолив, автентичен и неповторлив свет.

Свет во кој се крие чудовиште, но и бисери. Тој чудесен и луд свет го набљудуваме со неверување и внимателност, сметајќи ги неговите херои за заостанати и примитивни митомани, за на крај да дојдеме до прашање во поинаква перспектива: кој е во право?

Кој ги држи клучевите на објективноста? Кој може да каже дека го познава светот? Кој може да суди за светот?