МЕЧКА

Режија: Димче Николовски Димса

Сценографија: Сергеј Светозарев и Милан Несторов

Костимографија: Марта Дојчиновска

Музика: Димитар Андоновски

Дизајн на светло: Александар Атанасовски

 

Играат:

СМИРНОВ – Жарко Димоски

ПОПОВА – Жаклина Петровска

ЛУКА – Илија Илиоски

Премиера: 07 Октомври 2017

„Мечка“ од Антон Павлович Чехов ни носи три приказни, односно три видувања за љубовта.

Тројцата, впрочем како и секој човек на земјава, си живеат во својата реалност. Во очите на Смирнов ѕидовите се крвави, Лука го бара светлото сино небо низ прозорците, а за Попова истите тие ѕидови се романтично валкани.  Единствено љубовта знае и може да ги изедначи реалностите. Но, во центарот на Мечка е и принципот на материјалното измерено преку парите, кои го преплетуваат, кршат но и распламтуваат Еросот.

Мечка е театарски, драматичен, забавен настан кој неминовно треба да се види!