НЕШТО ПРОПУШТАМЕ

Автор: Горјан Милошевски

Режија: Бојан Трифуновски

Драматург: Дарко Јан Спасов

Сценограф: Љупчо Јованов

Костимограф: Искра Џокиќ

Музика: Емин Џијан

Премиера: 08. Април 2015

Играат: Сашко Коцев, Нина Деан/Тања Мицков, Валентин Костадиновски – Тино, Жаклина Петровска, Столе Мицов

Нешто пропуштаме е претстава за театарска група која што нема добри идеи за претстава и мора да понуди атрактивни теми на  странската фондација за да добие грант. Само тој грант може да им обезбеди нова продукција.

Се работи за мал приватен театар во кој еден продуцент, двајца актери и една режисерка имаат голем проблем со усогласувањето на идеите и темите кои ги предлагаат само за да добијат пари за претстава. Тие сакаат да направат нешто свое, но ништо не им оди.